Geen categorie

Woonarkverzekering-arrangement VWGV

 

Specifiek woonbootverzekeringsarrangement ten behoeve van de Vereniging Woonarkbewoners Gooi- en Vechtstreek (VWGV).

 Uw woonboot is een dierbaar en kostbaar bezit. En natuurlijk heeft u daarom een goede verzekering afgesloten. Maar, is dat in de praktijk wel zo?
Wat is er precies geregeld in uw verzekering in het geval van zinken, brand of bij inbraak/diefstal? En wat zijn de regelingen bij kortstondige verhuur aan derden bijvoorbeeld?
Hoe zit het met de dekking van dat oude sloepje dat u bij de woonboot heeft liggen? En wat kunt u zelf nou allemaal doen om te voorkomen dat er überhaupt schade ontstaat (want dat willen we toch eigenlijk allemaal niet).

Allemaal vragen die makkelijker gesteld dan beantwoord zijn, om te beginnen omdat u nu eenmaal geen expert bent en geen verzekeringsdeskundige, maar bewoner en bezitter van een woonark.

U wilt een goede verzekering en vertrouwt op het feit dat u die nu bezit. Helaas bewijst het verleden dat in veel gevallen die zo optimaal geachte dekking toch niet zo optimaal bleek te zijn en u spreekwoordelijk ´tussen wal en schip´ valt bij schade.

De VWGV heeft Delta Lloyd bereid gevonden om in samenwerking met adviseur Kröller Boom te komen tot een specifiek aanbod voor alle leden van de VWGV. Doel, een zo optimaal mogelijke dekking en service, die de zorgen uit handen moet nemen.

Een paar voorbeelden

Zinken
U gaat op vakantie en tijdens de vakantie blijkt de rioolpomp het te hebben begeven en als gevolg daarvan is uw woonark gezonken.

Eigen gebrek van de rioolpomp is op deze uitgebreide verzekering gewoon meeverzekerd en dus ook het zinken van de woonark en daardoor geleden schade. Is de pomp ouder dan 10 jaar dan zou het eigen gebrek zelf eventueel buiten de dekking vallen, maar is nog steeds de gevolgschade gewoon gedekt.

Kijkt u maar eens na wat er in uw verzekering momenteel geregeld is in geval van een schade door eigen gebrek!

Brand
Door een brand wordt uw woonark en volledige inboedel compleet verwoest, deels stond die ook nog eens in een bijgebouw die eveneens in vlammen is opgegaan. U kunt de woonark daarnaast vermoedelijk zeer lange tijd niet meer bewonen, want herstel gaat misschien wel een jaar duren.

Deze verzekering dekt niet alleen de schade aan uw woonark en alle inboedel, inclusief die aanwezig in de bijgebouwen, maar regelt zelfs dat uw vervangende woonruimte wordt vergoed voor de periode dat u niet in de woonark kunt wonen. Wel dient sprake te zijn van een gelijkwaardige vervangende woonruimte, maar toch, kijk maar eens na wat er in uw huidige verzekering is geregeld daarover.

 

Inbraak/Diefstal
U komt thuis na een avondje uit en bij thuiskomt blijkt er diverse inboedel te zijn ontvreemd uit uw woonark. Hoe men is binnengekomen is niet te zien, er zijn geen braaksporen te vinden.

Deze verzekering zal de schade vergoeden, al zijn er geen sporen van braak te vinden, dit geldt overigens niet voor eventuele zaken in bijgebouwen, daarvoor is wel braaksporen vereist voor dekking.

Maar hoe is dat in uw huidige verzekering geregeld?

Verhuur
Een heikel punt als het om dekking gaat! Deze verzekering biedt gewoon dekking als uw woonark voor een langere periode is verhuurd aan derden, maar ook bij woningruil is er sprake van dekking.

We zijn wel heel duidelijk, AirBNB of elke andere vorm van kortstondig dag-verhuur wordt niet verzekerd.

Maar kijk maar eens wat uw huidige verzekering hierover zegt, grote kans dat er bij verhuur geen dekking is, punt uit.

Waarde van de boot en verzekerde waarde
Wat is de verzekerde waarde van uw woonschip? Heeft u een dagwaarde polis of wordt er bij totaalverlies gekeken naar de herbouwwaarde?

Speciaal voor u als lid kunnen wij samen met de experts van DL u een inspectie aanbieden, alsmede een waardebepaling zodat u bij schade geen discussie krijgt over de waarde.

Verzekeren doen we op deze verzekering op basis van een recent taxatierapport, niet ouder dan 5 jaar, maar heeft u die niet, geen nood, Delta Lloyd biedt de leden van de VWGV kosteloos een taxatie aan!

Waar moet ik nou op letten om schade te voorkomen?
We willen allemaal liever geen schade, toch? Maar waar moet je nou op letten? Wat kun je zelf allemaal doen om schade te voorkomen?
Vorstschade als bijvoorbeeld is gedekt, maar alleen als er voldoende maatregelen zijn genomen om bevriezing te voorkomen.

Vragen die door een expert kunnen worden beantwoord, immers zij zien dagelijks de praktijk en weten wat er allemaal fout kan gaan.

Delta Lloyd biedt u gratis een preventiecheck aan in combinatie met eventueel de eerder genoemde waardebepaling. Daarmee wordt u een handje geholpen om zorgeloos te wonen.

Het aanbod
Natuurlijk is er nog veel meer dat verzekerd is onder deze verzekering, uw woonark, inboedel en indien u dat wenst kan er ook een speciaal aanbod worden gedaan voor uw bijboot of sloep.

Dat alles willen wij u graag laten zien, en niet onbelangrijk, de premie zal u ook verrassen!

Klik hieronder voor een aanvraagformulier en vraag vrijblijvend uw persoonlijke offerte aan en ontdek wat de voordelen voor u als lid van de VWGV zijn.

https://www.vwgv.nl/wp-content/uploads/2017/03/Aanvraagformulier-woonarkverzekering_27_03_2017-Web.pdf

Uw ingevulde formulier kunt u mailen naar Christa van der Grift, adres:

Christa van der Grift (Consultant Marine)
Email: c.vandergrift@krollerboom.nl
Tel. direct: 033-7600586